Vem är jag?
Vem är jag?
Det är inte lätt att veta vem man är. Man kan vara en sort hemma, en annan när man är i skolan eller hälsar på hos farfar. Kanske är man lite av varje och då beror det på vilka man umgås med eller vad man gör som utvecklar olika sidor hos en.
Tränar man fotboll blir man bra på att spela boll. Tränar man stillsamhet blir man bra på det. Säger någon ofta att man är dum så börjar man själv tycka det och uppföra sig så. Tycker någon att man har en söt näsa går man gärna i profil. Kivas man mycket blir man bra på att diskutera.
Jaget blir som en trädgård där det finns många olika växter. Somligt kallas ogräs annat extrafina specialliteter. På våren blommar pyttor, på sommaren liljekonvaljer, på hösten krysantemum, på vintern snödroppar. Någon klipper gräset, sätter stöd för rosorna och vattnar det som man vill få att växa mest. Trädgårdsmästarna kan vara föräldrar, syskon, vänner, skola, böcker, TV osv. Somliga trädgårdar ger sig den på att de ska vara maskrosor eller syrener hur mycket trädgådsmästarna än arbetar med dem.

Personen Persson

 

Huvudsaken. Välj vad du vill.

Till Ögat Till Ljuset Till Hjärnan